Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rogán Antal KISZ vezető volt Szoros együttműködésben a párta
  2014-10-21 16:49:46, kedd
 
  Rogán Antal KISZ vezető volt Szoros együttműködésben a pártalapszervezettel



Nyugat.hu 2007.09.17.23:59
Szovjetunió vetélkedő, politikai oktatás - olvassa el, milyen célokat tűzött ki maga elé a jelenleg fideszes polgármester 1989-ben.

Diákmozgalom a gimiben
A szentgotthárdi Móra Ferenc Könyvtár helytörténeti gyűjteményét lapozgattuk a napokban egy politológia szakdolgozatra való felkészülés jegyében, amikor kezünkbe kerültek az egykori Szentgotthárd c. városi újság 1989-es évfolyamának bekötött példányai.

A lap tartalmára jellemző, hogy még ebben az évben is az MSZMP, a Hazafias Népfront megújulásáról írtak, bemutatkozott a munkásőrség, interjú volt a párt városi első titkárával.

A 2. évfolyam 3. számában bukkantunk a „Diákmozgalom a gimiben” c. cikkre. Az írás a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium diákmozgalmi helyzetét értékeli, gondolatmenete valóban előremutató, hiszen a jogállam kialakítását, a „demokratizmusra nevelést” említi a bevezetőben.

Később megfogalmazza, hogy miközben a KISZ válságba került, az iskolai KISZ szervezet jelentősége nem csökkent. Beszámol az 1988. novemberi Országos KISZ Értekezleten (OKÉ) történtekről, ahol szigorították a belépés feltételeit. Üdvözli, hogy az OKÉ nagyobb szabadságot ad a helyi alapszervezeteknek, és bemutatja az Iskolai KISZ Bizottság programját. Ez utóbbi alapvetően a középiskolás fiatalok igényeire épül a diákszínpadtól a iskolarádióig, de megemlíti a „Ki tud többet a Szovjetunióról” vetélkedőt, az érdekképviselet eredményessége érdekében a tantestülettel és a gimnázum (MSZMP) pártalapszervezetével való együttműködést is.

A cikket Rogán Antal, az Iskolai KISZ titkár írta alá. (Rogán Körmenden született, majd a szintén Vas megyei Szakonyfaluban nőtt fel és a szentgotthárdi gimnáziumban járt. )

Ma már belvárosi polgármester
Azt eddig is tudtuk, hogy Rogán Antal a Szentgotthárdhoz közeli Szakonyfaluban nőtt fel és a Vörösmarty gimnáziumban érettségizett. Internetes oldalán található önéletrajzában ezeket az éveket nem részletezi, még középiskolájának nevét sem említi meg.

Egy a 2002-es választásokra készült önéletrajzában pedig ezt írja: „…1995-ben szereztem diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán. Itt nyertem el életem első "politikai" tisztségét is. 1994-ben a Széchenyi István Szakkollégiumának diákbizottság titkára majd seniora és nevelőtanára lettem. „
Vagyis a gimnáziumban való KISZ titkárságot vagy nem tekintette „politikai” tisztségnek, vagy elfeledkezett róla…
(A teljes életrajz itt olvasható)

Mint közismert, Rogán ma már Budapest belvárosának, az V. kerületnek fideszes polgármestere, ebben a pozícióban kétségkívül eredményesen, sokszor a pártpolitikát háttérbe szorítva dolgozik. Nem véletlen, hogy a Fidesz népszerűbb politikusai közé tartozik. Korábban azonban a parlamenti frakció helyettes vezetőjeként éppúgy kommunistázott, KISZ-fiúzott, mint teszik most a Fidesz megmondóemberei.

Ha a szombathelyi politikát nézzük, 2001-ben indulatokat és kilépéseket generáló megmozdulása volt a párt városi szervezetének tisztújításánál. Állítólag tétovázó párttársai helyett ő ikszelte be a megfelelő nevet.

Emlékezetünk ne legyen szelektív
Félreértés ne essék, nem akarjuk kritizálni Rogán középiskolai közösségi tevékenységét. Aki maga is megélte azt a korszakot, tudja, egy agilis, tettrekész, tehetséges fiatalnak szinte csak a KISZ volt az egyetlen lehetősége, hogy részt vegyen a közéletben. Ráadásul a cikkből kiolvasható, hogy az egykori iskolai KISZ-titkár valóban az alakulófélben lévő demokráciában hitt, az alulról szerveződést tartotta fontosnak, fő feladatnak az érdekképviseletet és a fiatalok aktuális problémáinak megoldását tartotta. Számunkra külön öröm, hogy megemlítette a képesség szerinti tanulást, amely még ma is csak terv, de kétségtelenül a jövő útja.

De. Emlékezetünk ne legyen szelektív. Ne tegyünk úgy, mintha előélet nélkül, tiszta lappal kezdtük volna a rendszerváltás utáni időszakot. Ne tagadjuk meg múltunkat csak azért, mert politikai céljainkkal nem tudjuk összeegyeztetni korábbi tetteinkkel.

Ne ítéljük el politikai ellenfeleinket olyan dolgokért, amelyeknek magunk is részesei vagyunk, csak éppen nem beszélünk róla. Főként akkor ne, ha pártunk legfőbb kritikája az ellenfelekkel szemben, hogy valamikor az MSZMP vagy a KISZ tagjai voltak.

Szóval, ezt ne! Egyébként is: mit szólnának a gimis osztálytársak?

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/29822_szentgotthardi_ujsagcikk_tanuskodik_roga n_antal_kisz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: középiskolájának, szentgotthárdhoz, együttműködésben, megmondóemberei, demokratizmusra, érdekképviselet, összeegyeztetni, tisztújításánál, gondolatmenete, szakdolgozatra, szentgotthárdi, önéletrajzában, kommunistázott, szentgotthardi, szakonyfaluban, tantestülettel, szovjetunióról, diákszínpadtól, ellenfeleinket, együttműködést, eredményessége, rendszerváltás, polgármestere, szigorították, demokráciában, szentgotthárd, pártpolitikát, osztálytársak, elfeledkezett, diákbizottság, érettségizett, választásokra, megfogalmazza, iskolarádióig, megújulásáról, kétségtelenül, jelenleg fideszes, szentgotthárdi Móra, politológia szakdolgozatra, egykori Szentgotthárd, párt városi, szentgotthárdi Vörösmarty, jogállam kialakítását, „demokratizmusra nevelést”, iskolai KISZ, belépés feltételeit, középiskolás fiatalok, érdekképviselet eredményessége, cikket Rogán, szentgotthárdi gimnáziumban, gimnáziumban való, teljes életrajz, Rogán Antal KISZ, Móra Ferenc Könyvtár, Hazafias Népfront, Vörösmarty Mihály Gimnázium, Országos KISZ Értekezleten, Iskolai KISZ Bizottság, Rogán Antal, Iskolai KISZ, Rogán Körmenden, Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Széchenyi István Szakkollégiumának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Bizonyos kulturális szint nélk...  György napra  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  A Föld napja  Naplemente  György napra  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Mosolyogtál már ma?  Messziről jött ember  802 esztendeje, 1222. április ...  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  A végzet az  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A föld szépségéért  Naplemente  Föld napja április 22  Mosolyogtál már ma?  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Nehezen engedem  Föld napja április 22  Minden gyerek jó.  Esti kép  Irgalom és ítélet  Aki szeret, annak senki sem id...  S a dalok tanulsága  Ahogy emelkedik a rezgés...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Ha így haladunk...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Szép estét  Facebookon kaptam Gizike bar...  Paul David Tripp Április 25  Szent György nap  Palóc Grand Canyon  Ébredj  próbáljuk ki az őszinteséget  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Az Európai Unió is foglalkozik...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Különös!  Palóc Grand Canyon  Alvó cica  Föld napja április 22  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A fenyő nem szép fa, (...)  Ez a jó az alvásban.  Palóc Grand Canyon  Életművészet  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
jelenleg fideszes, szentgotthárdi Móra, politológia szakdolgozatra, egykori Szentgotthárd, párt városi, szentgotthárdi Vörösmarty, jogállam kialakítását, „demokratizmusra nevelést”, iskolai KISZ, belépés feltételeit, középiskolás fiatalok, érdekképviselet eredményessége, cikket Rogán, szentgotthárdi gimnáziumban, gimnáziumban való, teljes életrajz, pozícióban kétségkívül, pártpolitikát háttérbe, parlamenti frakció, szombathelyi politikát, megfelelő nevet, egyetlen lehetősége, cikkből kiolvasható, egykori iskolai, alakulófélben lévő, alulról szerveződést, fiatalok aktuális, képesség szerinti, jövő útja, rendszerváltás utáni, ellenfelekkel szemben, gimis osztálytársak, középiskolájának, szentgotthárdhoz, együttműködésben, megmondóemberei, demokratizmusra, érdekképviselet, összeegyeztetni, tisztújításánál, gondolatmenete, szakdolgozatra, szentgotthárdi, önéletrajzában, kommunistázott, szentgotthardi, szakonyfaluban, tantestülettel, szovjetunióról, diákszínpadtól, ellenfeleinket, együttműködést, eredményessége, rendszerváltás, polgármestere, szigorították, demokráciában, szentgotthárd, pártpolitikát, osztálytársak, elfeledkezett, diákbizottság, érettségizett, választásokra, megfogalmazza, iskolarádióig, megújulásáról, kétségtelenül, ellenfelekkel, bemutatkozott, helytörténeti, tevékenységét, alakulófélben, szervezetének, problémáinak, gimnáziumban, diákmozgalom, értekezleten, emlékezetünk, gyűjteményét, középiskolai, megemlítette, szombathelyi, vezetőjeként, nevelőtanára, történtekről, szerveződést, kialakítását, diákmozgalmi, eredményesen, polgármester, középiskolás, évfolyamának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.